【Î】 I-am arătat fiicei mele de 7 luni 1600 de carduri cu imagini. Cum ar trebui să i le arăt a doua oară? Îi arăt 10 carduri pe categorie timp de 5 zile, după care schimb 2 carduri în a șasea zi.
【R】Arătarea cardurilor cu imagini activează emisfera dreaptă. Acestea reprezintă un exericțiu de bază pentru ca emisfera dreaptă să creeze circuite, astfel încât copiii să poată vedea imediat. În același timp, este și un mod eficient în care copiii pot conecta cuvintele cu imaginile, să-și îmbogățească vocabularul și să activeze funcția emisferei stângi.
Factorii importanți în arătarea cardurilor sunt “viteza rapidă” cu care este arătat un card, și anume mai mică de o secundă, oprirea în momentul în care copilul vrea să se uite la mai multe carduri și „volumul mare” de carduri. Dacă fiica Dvs. se uită la carduri, creșteți numărul de carduri pe care i le arătați, de la 100 la 200. Totuși, dacă îi arătați aceleași carduri în fiecare zi, ea se poate plictisi și nu se mai uită la ele. Schimbați 10% din carduri. Aceasta se numește metoda slide.
Zece la sută este doar un exemplu. Dacă fiica Dvs. se plictisește repede, creșteți numărul de carduri pe care i le arătați. Două sau trei săptămâni mai târziu, folosiți din nou cardurile pe care le-ați scos din set. Copiii își pot aminti rapid lucrurile, dar tot la fel de rapid le pot uita. După puțin timp, reciclați cardurile pe care deja și le-a fixat în memorie. În plus, este bine să includeți și carduri cu un conținut care prezintă interes pentru ea.