【Î】Am o fiică mai mică de 1 an. Nu o las să se uite la TV pentru că știu că „are o sută de efecte negative asupra copiilor și niciunul bun”.
Cu toate acestea, unele materiale oferite de Shichida sunt casete video, iar temele ei de la cursurile Shichida pot fi vizualizate pe calculator. Cred că acest lucru este în contradicție cu ideea dvs. de educație.
【R】Este adevărat că părinții ar trebui să nu-i lase pe copii să se uite la TV și să stea la calculator perioadă îndelungată. Însă, dacă părinții le folosesc bine, aceste modalități media ar putea fi materiale didactice bune. Un părinte care le permite copiilor să se uite la Tv sau la casete video nu este un părinte rău. Ce nu este bine este când părinții folosesc televizorul pe post de dădacă, lăsându-i pe copii să se uite desene sau altceva pentru o perioadă mai lungă de timp sau sunt incoerenți cu copiii lor. În special când copiii sunt foarte mici, tevelizorul are „o sută de efecte negative asupra copiilor și niciunul bun”. Încercați să nu o lăsați pe fiica Dvs. să se uite la televizor perioadă îndelungată.
Cu toate acestea, copiii cu vârsta de peste 2 ani își pot folosi atât emisfera dreaptă (partea creierului care învață prin imagini), cât și pe cea stângă (partea creierului care învață prin limbaj), prin vizionarea video-urilor în mod repetat. Dacă folosiți eficient videoclipurile ca și materiale didactice pentru asimilarea limbajului, acestea vor fi materiale didactice bune. Când le folosiți, ar trebui să limitați timpul de uitat la televizor, casete video sau CD-uri la mai puțin de o oră și jumătate. Aveți grijă ca încăperea să fie luminoasă, iar fiica Dvs. să stea la o distanță de cel puțin 3 metri de televizor. Dacă simțiți că s-a uitat prea mult la tv, ar trebui să încercați să lucrați cu ea folosind propriile cuvinte, cum ar fi să-i citiți o carte sau să vorbiți mult cu ea.