【Î】Fiica mea (2 ani și 8 luni) iubește cărțile și folosește multe propoziții din ele în viața de zi cu zi. Vreau să-i citesc din mai multe categorii de cărți, dar mă întristez atunci când îi citesc multe povești despre bullying sau de război (în special cele cu imagini înfricoșătoare sau imagini care îți produc milă). Trebuie să-i citesc astfel de povești pentru a-i dezvolta mintea: Sau doar povești despre fericire?

【R】Gândiți-vă să echilibrați poveștile despre fericire cu cele înfricoșătoare și citiți-le ambele genuri. Când îi citiți cărți fiicei Dvs., nu este necesar să alegeți întotdeauna povești înfricoșătoare, dar nici nu puteți să evitați complet citirea lor. Este bine să alegeți povești despre respect sau minți minunate. La 8-9 povești, puteți include 1 sau 2 înfricoșătoare. Dacă aveți grijă de o plantă și o țineți întodeauna într-o încăpere caldă, va ajunge o plantă care nu poate îndura o vreme furtunoasă. În mod similar, unele cărți au povești înfricoșătoare sau dure (o bătrânică a tăiat limba unei vrăbii sau o bătrânică este ucisă de un raton), însă prin intermediul acestora, copii învață să îndure frica. Dacă copiii nu învață să treacă peste tristețe, cruzime sau dificultăți, vor ajunge să nu facă față acestor emoții.
Când vor trebui să se confrunte cu astfel de situații, o vor putea face cu fermitate. Dacă sunt povești înfricoșătoare în cartea pe care i-o citiți fiicei Dvs., atunci ar trebui să-i spuneți în cuvintele voastre cum ar trebui să facă față unor lucruri înfricoșătoare, crude sau rele. Fabulele lui Esop conțin multe povești educative. Vă rugăm să alegeți cărți din care să învețe ceva și să-i dezvoltați și formați mintea, astfel încât să poată îndura fel și fel de lucruri.