【Î】Am o fiică de 4 ani. De la 3 ani jumătate a început să zică că se joacă cu cei 2 prieteni ai ei imaginari. Îmi spune că prietenii ei trăiesc departe și că nu ne va lăsa să ne cunoaștem. Mă pliez după ceea ce spune și îi răspund că înțeleg. Uneori o întreb despre ei. Este în regulă să o las să-și imagineze ce vrea?

【R】Prietenii fiicei Dvs. sunt dovada că își poate scoate la iveală abilitățile emisferei drepte. Ascultați-o fără să-i negați povestea. Nu contează că are prieteni imaginari. Este binecunoscut faptul că uniile genii, atunci când erau copii, vedeau persoane invizibile. Fiica Dvs. manifestă același comportament ca cel al unor genii pe când erau copii mici.
Când copiii își pot folosi abilitățile emisferei drepte și își imaginează lucruri, puneți-i să-și folosească acele imagini în fiecare zi. De exemplu, înainte de un concurs de înot, puneți-o pe fiica Dvs. să-și imagineze că înoată înainte să exerseze concret. Spuneți-i, “Poți deveni un delfin și să înoți ușor. Poți scoate timpul tău cel mai bun.” Când nu poate completa un puzzle bine, ar trebui să o puneți să-și imagineze, spunându-i, “Este în regulă. Data viitoare vei reuși să faci puzzle-ul.” Dacă se imaginează că face ceva bine și apoi face acel lucru exact cum și-a imaginat, fetița Dvs. va putea să obțină rezultatele pe care și le imaginează. Emisfera dreaptă este numită și emisfera imaginației. Acceptați ceea ce-și imaginează și folosiți acest lucru în mod eficient. Deveniți interesată de poveștile ei și ascultați-le fără să le negați. Spuneți-i că prietenii ei imaginari o vor ajuta atunci când este bolnavă sau are probleme.