【Î】Am făcut cu fiica mea setul de dot card-uri Shichida, dot card-urile făcute de mână și filmulețele cu dots încă de la vârsta de 1 an și 2 luni. Cu toate acestea, procentajul de răspunsuri corecte din jocul „Care?” rămâne scăzut și spune că nu știe răspunsul. Vă rog să-mi dați câteva sfaturi în legătură cu tipul de activități pe care ar trebui să le fac cu ea în viitor.
【R】Continuați cu răbdare să faceți activitatea cu asocierea punctelor (dots) cu numere. Ar trebui să arătați și dot card-urile. Pe de altă parte, ar trebui să faceți tehnica vizualizării sau jocurile ESP, pentru a putea să-și imagineze culorile și formele. Dacă îi place exercițiul de vizualizare, faceți image dots cu ea. Image dots sunt pentru copii ca să învețe să calculeze punctele (dots) pe care le văd în imaginea lor, fără să foloseascpă carduri. Pentru ca fiica Dvs. să poată face acest lucru, este important să o ghidați să vadă imaginile liber. În image dots, ar trebui să transmiteți image dots de la 1 la 10, spunându-i: „Îți voi trimite o imagine cu 3 puncte. Te rog să-mi spui dacă le vezi.” Apoi, faceți cu ea probleme cu adunări sau scăderi, cu răspunsuri de până la 5. Spuneți-i: „Se adaugă un punct, după care sunt 4 puncte.” La sfârșit, puneți-o să schimbe punctele în cifre, spunându-i: „Apar opt puncte. Se strâng la un loc și se schimbă repede în cifra 8.” Folosind aceste metode, vă puteți bucura de image dots. Răspunsurile ei vor apărea dacă urmăriți acești pași: întrebare puncte (dots) cifră răspuns.
Apoi, emisfera ei dreaptă se va conecta cu emisfera stângă și continuând exersarea scrierii și a arătării de dot card-uri, ea va putea să facă calcule folosindu-se de emisfera dreaptă. De asemenea, ar trebui să o puneți să exerseze scrierea numerelor. Copiii cu vârsta de peste 3 ani își folosesc mai mult emisfera stângă și mai puțin pe cea dreaptă. Pentru ca fiica Dvs. să-și folosească emisfera dreaptă, faceți activitatea pregătitoare înainte de oricare activitate.